در بحبوحه جنگ غزه و عملیات طوفانالاقصی، رئیس جمهوری اسلامی ایران به عربستان سفر کرد.
عربستان میزبان دو نشست سران برای بررسی جنگ اخیر در فلسطین است (نشستهای اضطراری اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی ) و آیتالله سید ابراهیم رئیسی نیز میهمان یکی از این دو نشست است و به همین منظور امروز برای شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی عازم ریاض شد.
نخستین سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ریاض در حالی انجام شد که دو کشور با میانجیگری چین برای از سرگیری روابط پس از هفت سال تنش به توافق رسیدند و حضور ایران در اجلاس سران همکاری اسلامی در ریاض که متشکل از 57 کشور عمدتا مسلمان، از آسیا گرفته تا آفریقا در ریاض هست را در کانون توجهات قرار دهد.
موضعگیری قوی سازمان همکاری اسلامی میتواند نشان دهد حمایت از فلسطین تنها به آسیا و منطقه خاورمیانه محدود نمیشود و کشورهای غیر غربی هم به نسخه آمریکایی و غربی درگیری پایبند نیستند.
ایران و عربستان به عنوان دو قدرت بزرگ منطقهای در حال حاضر به صورت علنی و آشکار از فلسطینیها حمایت میکنند. در جریان نخستین گفتگوی تلفنی ابراهیم رئیسی و محمد بن سلمان پنج روز پس از آغاز جنگ جاری میان رژیم صهیونیستی و حماس بر این موضوع تاکید کرده بودند.
پر واضح است که آمریکا ورژیم صهیونیستی از روابط دوستانه ایران و عربستان و حتی ایران با کشورهای عربی خوشحال نبوده و نیست و نخواهد بود و همیشه تلاش می کند تا این روابط به خصومت بینجامد. البته ایالات متحده همیشه از روابط دوستانه کشورهای آسیایی و حتی آفریقایی با هم ناراحت بوده و هست و همیشه به دنبال آن بوده که جلوی این روند را بگیرد.
این نکته واضح است که معادلات جهانی در حال تغییر است و دیگر شرایط تک قطبی سابق در دنیا وجود ندارد و قدرتهای نوظهوری در جهان در حال پیدا شدن هستند که باعث به خطر افتادن منافع برخی مثل آمریکا میشود و حتی خود کشورها نیز به این نتیجه رسیدهاند که بایدبه سمت حل کردن اختلافات و تعامل با یکدیگر پیش بروند.