با روی کار آمدن دولت "تدبیر و امید" در تابستان 92، قرار شد معاونتی جدید با نام "معاونت سیاسی و امنیتی رییس جمهور" در پاستور تشکیل شود و "علی یونسی" به آنجا برود. اما این خبر واکنش های گوناگونی به همراه داشت و این سوال مطرح شد که ایجاد چنین معاونتی در ریاست جمهوری به چه دلیل و با چه هدفی است؟
بعد از چندی، یونسی که در محافل امنیتی با نام مستعار "علی ادریسی" معروف است، این ماجرا را تکذیب و این نوع خبرسازیها را در راستای فشارهای سیاسی بر خودش دانست و سرانجام وی طی حکمی از سوی روحانی در 9 مهر1392 به عنوان " دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی" منصوب شد.
یونسی که در دولت اصلاحات با رای اعتماد نمایندگان دوره پنجم مجلس شورای اسلامی، به عنوان وزیر اطلاعات انتخاب شد، ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ در پایان سفر دو روزه اش به شیراز اظهارات جنجالی بیان داشت و نماد منحوس شیر و خورشید را نماد حضرت علی (ع) و حضرت محمد (ص) دانست.
اما دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، از سه روز پیش (28 اردیبهشت 93) به شبکه اجتماعی "فیس بوک" پیوسته و با انتشار مطلبی، از برگزاری جلسه ای متفاوت برای نامگذاری یک روز به نام "روز ملی اقوام ایرانی" یا "روز اتحاد ملی اقوام ایرانی" خبر داد و از همه مخاطبانش خواسته درباره تاریخ و نام این روز نظرات خود را بیان کنند.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها در صفحه خود نوشت:
"با سلام. امروز با چند تن از اساتید محترم دانشگاه و نخبگان مرتبط با مسایل قومی نشست داشتیم. موضوع جلسه این بود که قرار است روزی به عنوان "روز ملی اقوام ایرانی " یا "روز اتحاد ملی اقوام ایرانی" نامگذاری شود. حاضرین در جلسه مباحث ارزشمندی را مطرح کردند و هر کدام پیشنهادهایی داشتند که جالب و قابل توجه بود. برخی عید نوروز را مناسب می دانستند و برخی دیگر سالروز وقایع تاریخی مانند مشروطه را. همین جا از دوستان عزیز و صاحبنظران درخواست می کنم اگر پیشنهادی در این خصوص دارند مطرح نمایند؛ هم در مورد عنوان این روز و هم در مورد اینکه چه روزی برای این عنوان مناسب است."
اما سوال این است که مگر اقوام ایرانی تا به حال با هم اتحاد نداشته اند که حال عده ای به دنبال اتحاد اقوام ایرانی که ترکیبی کرد، آذری، خراسانیان، لر، گیلک، ارمنی، گرجی، فارسی زبانان، بختیاریها و ... است، هستند؟
به طور حتم باید بگویم که اگر اشخاص، گروه ها و جناح های مختلف کاری به اقوام و اقلیت ها نداشته باشند و اقدامی علیه اتحاد آنها انجام ندهند، اتحاد چند صد ساله اقوام و مذاهب در سرزمین کهن ایران همانند سابق پابرجا خواهد ماند.
فارغ از انگیزه های جناب آقای یونسی و مراد ایشان از نامگذاری روزی به نام "روز اتحاد ملی اقوام ایرانی"، این سوال نیز مطرح است که در حال حاضر کجای دغدغه مردم ایران و کجای دل مشغولیهای نخبگان و اندیشمندان اینجور مسایل حاشیه ای و بی ارزش است؟
مردم امروزه در چنبره مشکلات معیشتی گرفتار شده اند و به نظر می رسد همانند دوران هشت ساله اصلاحات؛ دغدغه های معیشتی ملت ایران در چنبره بحث های بی فایده در حال فراموشی است.