http://www.farhangnews.ir/content/74609
ایران به زودی باید با مشکل بزرگی دست و پنجه نرم کند، مشکلی که می تواند روی کشاورزی و تولید مواد غذایی نیز تاثیرگذار باشد. بله، صحبت از بی آبی و خشکسالی است.
هشدارهای چند سال اخیر در مورد کم آبی آنقدر جدی شده که مسئولان تامین آب تهران از تابستان سال گذشته اعلام کردند که اگر مردم 20 درصد در مصرف آب صرفه جویی نکنند، با قطعی و جیره بندی آب در پایتخت مواجه خواهیم شد.
جماعت روشنفکر بیمار در ایران، حاضرند ایران را فدای یک ایران شناس کنند. اساساً آنها به استقلال می خندند و به آزادی در برابر سلطه آمریکا نهایت تأسف می خورند و بیشتر در هوس آزادی در برابر خداوند می جنگند.
این گروه بی هویت و بی ریشه در ایران، ابتدا سعی کردند که از «سنت»، چوب دو سر طلا بسازند. سنت صحیح گذشتگان و دین را به تقلید از امثال وُلتر به تمسخر بگیرند و آن را زیر چرخ های خشن تجدد له کنند و از سویی، بی ریشگی خود را لای تب آلودی به برخی عناصری سنتی با اهداف مدرن پنهان کنند.
از این رو، به تقدیس قهوه خانه و چاپارخانه و مفرغ کهنه و تعمیر بت و شاه و شاه بازی پرداختند تا این عناصر نوستالوژیک را به خدمت ان جی اُ های غربزده در آورند؛ و از این طریق نیز سنت را به بردگی ببرند.
البته آنان توانستند برخی را دور قلیان جمع کنند و با همین دود، داد بزنند که ما هم هستیم. با این حال، جامعه ایران، دارای یک مزیت بزرگ دیگر است که جماعت روشنفکر را همزمان با جماعت وهابی تکفیری کلافه کرده است؛ مفهومی به اسم «امام» و «امامزاده» و بقاع متبرکه.
وقتی هر سال ده ها میلیون نفر به اماکن متبرکه و امامزاده ها می روند و معماری اسلامی و ارزشهای اسلامی را باز اندیشی می کنند و خود را با آن تراز می کنند، حسادت جماعت بی ریشه را برانگیخته است و وقتی نمی توانند به سبک تکفیری ها، اماکن متبرکه را تخریب کنند، فکر می کنند بتواند با مبارزه مثبت و امامزاده تراشی به هدف برسند؛ تا قبر امثال ریچارد فرای، جاسوس سیا، همزمان که نماد معماری و تمدن غرب است، ضد ارزشهای ضد بشری غرب و وابستگی به ام الفساد قرن و شیطان بزرگ و قبله آمال شان را کمک کند؛ به قولی، قلیانی باشد که یک مشت ورشکسته را دور خود جمع کند.
آقای فرای وصیت کرده است که او را در اصفهان یا باغ نارنجستان شیراز، افغانستان یا تاجیکستان دفن کنند. وی اولویت را به اصفهان، کنار زاینده رود و در مجاورت استاد خود "آرتور پوپ" داده است. قبر آرتور پوپ در اصفهان بوده و دارای بارگاهی گنبدی شکل است.
اما کش یافتن ماجرا و درگرفتن جنجال در حاشیه این وصیت، به محملی برای بحث و اختلاف نظر در داخل تبدیل شده است. هدایت رسانه ای این جریان نیز با محوریت رسانه های غربی و همراهی و همسویی رسانه های وابسته به یک طیف خاص در حال انجام است.
رسانه های بیگانه و اغراق درباره شخصیت ریچارد فرای
شاید اصلی ترین رسانه فارسی زبان که بیشترین حجم خبرسازی در این زمینه را داشته، بی بی سی فارسی (BBCPersian) باشد. وب سایت فارسی بی بی سی مورخ 13 فروردین 1393 با اشاره به درگذشت فرای، آثار وی در زمینه ایران شناسی را بی نظیر توصیف کرد و تلاش نمود از فرای ستاره ای دست نیافتنی بسازد که حتی ایرانپرستان و ایراندوستان نیز حسرت رسیدن به جایگاه او را در دل دارند!
بی بی سی برای جلب عواطف ایرانیان نسبت به این مستشرق امریکایی، در ادعایی غلوآمیز، وی را آشتی دهنده بخش بزرگی از ایرانیان با فرهنگ کهن خود -بویژه در دوره بعد از اسلام!- معرفی کرد و سفرهای متعدد آقای فرای به گوشه و کنار ایران و شیوه رفتاری او در مواجهه با مردم کشورمان را شاهدی بر عشق و علاقه مفرط پروفسور امریکایی به ایران زمین خواند. رسانه دولتی انگلیس در عین حال با اشاره به عکس های یادگاری فرای با ایرانیان، خاطرنشان کرد که وی در ملاقات های چهره به چهره اش با مردم تصریح می کرده که یک آمریکایی است.
وب سایت بی بی سی در مطلب دیگری که روز 22 فروردین منتشر کرده، باز هم از عشق آتشین فرای به ایران سخن به میان آورده و می نویسد: "علاقهاش به ایران و تلاشهایی که برای آن کرده، کمتر از ایرانیانی نیست که در خاک این کشور به دنیا آمدهاند."
خط اغراق درباره شخصیت ایران شناس آمریکایی در بی بی سی فارسی، با مقاله "تورج بابایی" استاد تاریخ دانشگاه کالیفرنیا، آغاز شد. (تصویر1)
این استاد دانشگاه که یادداشتی مشابه در تمجید از فرای در روزنامه شرق منتشر کرده (تصویر3) او را یک آمریکایی توصیف کرد که در اوج بحران روابط ایران و آمریکا -یعنی در بحبوحه پیروزی انقلاب- به خاطر ایران و ایرانی سینه سپر می کرد و از آن ها در برابر آمریکایی ها دفاع می کرد!
البته این استاد دانشگاه کالیفرنیا در یادداشت بعدی خود برای بخش فارسی بی بی سی (تصویر8) کلی ناسزا و توهین نثار شهروندان ایرانی کرده است که شرح آن در ادامه خواهد آمد.
یادداشت نویس بی بی سی، فرای را یک "ایران دوست استثنایی" جلوه داده که توانسته نام خراسان را دوباره زنده کند!
دیگر رسانه بیگانه که بعد از بی بی سی خط چهره سازی مثبت از ریچارد فرای را پی گرفته، رادیوفردا (radiofarda) است. این رسانه که از سوی سازمان سیا اداره می شود، در وب سایت خود بعد از اعلام خبر درگذشت فرای، او را یکه تاز و از آغازگران جریان ایران شناسی نامید.