سید مصطفی میرزاباقری برزی، کارشناس مسائل سیاسی، در یادداشتی که در اختیار ایکنا قرار داده به بررسی نقش تاریخی حوزه علمیه در وضعیت امروز پس از تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و حملات ایران به اسرائیل پرداخته که در ادامه می خوانیم:
در شرایطی که جبهه دشمن صراحتاً رهبران دینی به ویژه مقام معظم رهبری را تهدید میکند و جهان اسلام از شرق تا غرب در حال ابراز همبستگی با آرمانهای مقاومت است، حوزههای علمیه و مراجع عظام تقلید در برابر یک آزمون تاریخی قرار گرفتهاند، آزمونی که موفقیت در آن میتواند موجب احیای جایگاه تمدنی حوزهها در دنیای اسلام شود.
بیانیههای مشترک و صدای واحد مرجعیت
یکی از انتظارات جدی از مراجع تقلید و علمای بزرگوار قم و حوزههای علمیه، صدور بیانیههای دستهجمعی و هماهنگ در مواجهه با تحولات اخیر است. در روزگاری که کوچکترین تحرک رسانهای بهسرعت بازتاب مییابد، سکوت یا واکنشهای پراکنده نمیتواند پاسخگوی عطش فکری و عاطفی جامعه مؤمنین باشد.
صدای واحد مرجعیت میتواند روحیه ایمانی مردم را تقویت کرده، و تفسیر دینی از حوادث سیاسی و بینالمللی را در فضای عمومی برجسته سازد.
خلق رویدادهای رسانهای؛ بازتولید آیینهای انقلابی
یکی از ظرفیتهای مغفول حوزههای علمیه، تولید رویدادهای رسانهای و آیینی با رنگوبوی مقاومت است. همانگونه که در دهههای اخیر، مراسم عزاداری اهلبیت (ع) از حالت سنتی به حرکتهای اجتماعی قدرتمند تبدیل شده، امروز نیز میتوان از همان الگو برای حضور پررنگ در عرصه اجتماعی بهره برد.
حرکتهایی همچون راهپیماییهای نمادین، تجمعات هدفمند، پویشهای مردمی و حتی عناصر نمادین مثل «پای برهنه آمدن در حمایت از مظلوم»، قدرت تولید رسانهای عظیمی دارند که حوزه میتواند آغازگر آن باشد.