* شانس نام مستعار خداست *

با زبانی سرخ همچنان سری سبز دارم

* شانس نام مستعار خداست *

با زبانی سرخ همچنان سری سبز دارم

* شانس نام مستعار خداست *
با زبانی سرخ، همچنان سری سبز دارم

❤ بِسمِ اللهِ الرَحـمنِ الرَحیم. وَإِن یَکَادُ الَّذِینَ کَفَرُوا لَیُزْلِقُونَکَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا الذِّکْرَ وَ یَــقُـــولُـــونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ و ما هُوَ إلا ذکرٌ اللعالمین❤

سال‌هاست که جنگ پایان یافته ولی هنوز عطش شهادت بر لب‌های خشک و ترک خورده بشر تازیانه می‌زند. آن زمان که دروازه‌های بهشت باز بود هر کسی با حرفه‌ای خود را به آن باب می‌رساند و ما نسل سومی‌ها (یا همان دهه شصتی‌ها) هم که دستمان درگیر صفر و یک است، بابی را گشودیم تا جرعه‌ای را تا شهادت بنوشیم. افتخارم این است که سرباز ولایت فقیه هستم و هرچند دستم خالیست، اما دلم پر است از عشق به ولایت. افتخارم پایبندی به دین مبین اسلام و فرهنگ و تمدن غنی ملی ایرانی است؛ که اگر این دو را در کنار هم حفظ کنیم به اوج قله‌های افتخار و سعادت خواهیم رسید. اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه و النصر و اجعلنا من خیر انصاره و اعوانه و شیعته والمستشهدین بین یدیه.


خدایا ببخش مرا:

به خاطر مطالبی که به خاطر تو ننوشتم،
به خاطر کامنت‌هایی که تو در آن نبودی،
از اینکه با مطالبم بنده‌ای را از تو دور کردم،
که می‌توانستم با اطلاع بیشتر بنویسم اما کم کاری کردم،
که وقتی مطالبم پرنظر و پر بازدید شد، گمان کردم که از سعی تلاش خودم است و تو را فراموش کردم،
که در وبلاگی مطلبی به چشمم خورد که تو در آن بودی ولی در آن تأمل و درنگ نکردم،
به خاطر اینکه به دوستی در وبلاگی بی‌ادبی و یا بی‌اعتنایی کردم،
به خاطر اینکه شکر این نعمت را بجا نیاوردم،
برای اینکه بدون قصد قربت پشت میز کار نشستم،
که گاهی اوقات به جای وظیفه و تکلیف به سلیقه خود نوشتم و نظر گذاشتم،
که کلبه ام آماده پذیرایی از حضرت ولیعصر (عج) نبود، چرا که برای خود مینوشتم نه برای او،
خدایا از «تو» نوشتن را به من آموختی، «برای تو» نوشتن هم به من بیاموز که چه سخت و چه شیرین است «برای تو» نوشتن.


اَللّهُمَّ الْعَنْ اَوَّلَ ظالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ آخِرَ تابِعٍ لَهُ عَلى ذلِکَ
بایگانی
نویسندگان

۳ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۴ ثبت شده است

 سفر اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان، امارات و قطر، نمایش پرهیاهویی از سیاست‌های ضدایرانی بود که نه تنها ایران را به‌عنوان تهدیدی ساختگی برجسته کرد، بلکه وابستگی سران عرب به واشنگتن را عریان‌تر ساخت. گزارش «واشنگتن‌پست» نشان می‌دهد ترامپ طی این سفر ۷۸ بار نام ایران را تکرار کرد و ۴۸ دقیقه از سخنرانی‌هایش را به ایران اختصاص داد؛ اما این اقدام تا چه اندازه حساب‌شده بود و تا چه اندازه نتیجه عکس داشت؟

دشمن‌سازی یا توهم‌سازی؟ ترامپ با تکرار نام ایران به دنبال تثبیت روایتی از «تهدید ایران» بود؛ روایتی که پایه‌اش نه بر واقعیت، بلکه بر هراس‌افکنی و فروش امنیت استوار بود. او تلاش کرد تا سران عرب را به این باور برساند که ایران، دشمنی بزرگ است؛ درحالی‌که این اقدام، بیشتر به نمایشی برای پررنگ کردن جایگاه آمریکا و مشروعیت‌بخشی به فروش تسلیحات شباهت داشت.

معامله‌گری تسلیحاتی به قیمت بی‌ثباتی: ترامپ با استفاده از استراتژی ایران‌هراسی، قراردادی چند تریلیون دلاری برای فروش تسلیحات با عربستان، قطر و امارات منعقد کرد. او به شکلی هدفمند، ایران را به‌عنوان «عنصر تهدیدزا» معرفی کرد تا این قرارداد‌ها را توجیه کند؛ اما این سیاست، تنها به افزایش تنش‌ها و بی‌ثباتی منطقه انجامید.

رسانه‌سازی بحران؛ سیاستی که نتیجه معکوس داد: ترامپ با تمرکز بر ایران، درواقع تلاش کرد تا نگاه افکار عمومی عرب را از بحران‌های داخلی و مشروعیت‌زدایی از رژیم‌های سرکوبگر منحرف کند. او دشمنی خارجی ساخت تا مردم منطقه به‌جای مقاومت، دچار توهم ترس از ایران شوند؛ اما این تلاش نیز نتیجه معکوس داد و بیش‌ازپیش ایران را به‌عنوان قدرتی مستقل و مقاوم مطرح کرد.

مصطفی برزی / Mostafa Barzi

در سال ۱۳۵۶ «جیمی کارتر» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سفری به تهران، محمدرضا پهلوی را «محبوب مردم» خواند و ایران را «جزیره ثبات» در خاورمیانه پرآشوب نامید.

این تعریف‌ها که در ظاهر نشانه حمایت بی‌چون‌وچرای آمریکا از متحد کلیدی‌اش بود، تنها دو سال بعد با انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ رنگ باخت. امروزدر سال ۲۰۲۵، شاهد حمایت‌های پررنگ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا از محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی هستیم و این حمایت‌ها که مصداق ضرب‌المثل «هندونه زیر بغل گذاشتن» تعبیر می‌شود، شباهت‌های عجیبی به گذشته دارد. اما آیا تاریخ در حال تکرار است؟ این تحلیل به بررسی شباهت‌ها، تفاوت‌ها و پیامد‌های این روابط می‌پردازد.

 

ریشه‌های تاریخی: چرا آمریکا از پهلوی حمایت کرد؟


در دهه ۵۰ شمسی (۱۹۷۰ میلادی) ایران تحت حاکمیت پهلوی یکی از ستون‌های استراتژی آمریکا در خاورمیانه بود. دکترین نیکسون به ایران و عربستان نقش «پلیس منطقه» داده بود تا در برابر نفوذ شوروی و بی‌ثباتی خاورمیانه ایستادگی کنند. ایران با درآمد‌های نفتی هنگفت، ارتش مجهز و برنامه‌های مدرنیزاسیون ظاهری مثل انقلاب سفید، به نظر می‌رسید که باثبات و قابل اعتماد است، اما زیر این پوسته، نارضایتی‌های عمیق مذهبی، اقتصادی و سیاسی توسط مردم ایران در حال جوشش بود.

کارتر با وجود شعار‌های دهن پرکُن حقوق بشری‌اش، چشم بر سرکوب‌های ساواک و شکاف میان رژیم و مردم بست و نتیجه انقلابی شد که نه تنها رژیم پهلوی، بلکه کل معادلات ژئوپلیتیکی منطقه را زیر و رو کرد.

مصطفی برزی / Mostafa Barzi

در دنیای معاصر، که تحول دیجیتال به یکی از ارکان اصلی تحولات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شده است، روابط عمومی با چالش‌هایی پیچیده و چندوجهی روبه‌روست که هر یک می‌تواند بر هویت و کارکرد این حوزه تأثیرات عمیق و پایدار برجای بگذارد. روز روابط عمومی، ۲۷ اردیبهشت، فرصتی است برای تحلیل جایگاه این حرفه در دنیای پرشتاب و پیچیده امروز و ارزیابی دقیق چالش‌های آن در تقاطع دو جهان سنتی و دیجیتال. در این فضا، روابط عمومی باید به‌طور هم‌زمان از مزایای هر دو رویکرد بهره‌برداری کند، در حالی‌که در عین حال از تهدیدات و خطرات احتمالی هرکدام نیز آگاه باشد.

 

روابط عمومی سنتی، با اتکای به ابزارهایی همچون رسانه‌های چاپی، کنفرانس‌های خبری و بیانیه‌های مطبوعاتی، توانسته است نقش کلیدی در تثبیت هویت سازمان‌ها و برقراری ارتباطات بلندمدت ایفا کند. این ابزارها از منظر ثبات و استحکام پیام‌ها، در حفظ اعتبار برند و سازمان‌ها نقشی حیاتی دارند. اما در مقابل، این روش‌ها در برابر سرعت بی‌سابقه تحولات دیجیتال و حجم عظیم اطلاعات در فضای آنلاین به‌شدت محدود هستند. رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی، با قدرتی بی‌نظیر در انتشار سریع اطلاعات، این امکان را فراهم کرده‌اند که روابط عمومی در مواجهه با بحران‌ها و تحولات آنی، واکنش‌های سریع و مؤثری نشان دهد. این ویژگی‌ها اگرچه در مواقع بحرانی حائز اهمیت‌اند، اما ممکن است موجب تحریف اطلاعات، انتشار اخبار جعلی و حتی تشدید بحران‌های جدید شوند.

مصطفی برزی / Mostafa Barzi